Prosjekt: Mac Pro 1,1

Uten navn

Kjøpte en Mac Pro 1,1 for 1000kr når jeg jobbet i Danmark, tenkte det var tidenes tilbud og en billig måte å få seg en kraftig Mac. Liker OS X mye bedre enn windows til surfing, youtube osv. Hadde en Mac i noen år etter konfirmasjonen, sånn som alle andre kjøpte jeg meg en macbook da.

Lite visste jeg at jeg heller burde brukt et par tusen lapper ekstra for å få kjøpt en MP 3,1, som er mye enklere å oppgradere. Nå sitter jeg her da med denne 10 år gamle metallboksen og skal prøve å gjøre den moderne, helst uten “hacks”.

I maskinen er det 2 x 2.66ghz dual core xeon, 8gb ram, 7300GT og 750GB HDD.
Det fulgte med 2gb ram så det første jeg gjorde var å gå på ebay og kjøpe 8GB. Så på finn først, der lå 12gb på 900kr. Fikk 8gb for ca 120kr inkl. frakt. Det rare er at det stod jeg hadde 2GB på systeminformasjon men når jeg sjekket var det åtte 1GB apple brikker i maskinen.

Uansett
Planen videre er å få oppgradert GPUen, så innstallere SSD og kanskje oppgradere prosessorene enten til 8-kjerners eller 12.

Har drevet å lest litt på skjermkort men alle sier forskjellig. Vil ikke bruke 1000kr+ for apple versjon av 5 år gamle skjermkort, så jeg ser etter det å bruke PC kort, da uten bootskjermen.
Ønsker å bruke minst mulig på denne dataen, og siden jeg har en spill PC trenger jeg ikke noe kraftig skjermkort siden maskinen hovedsaklig skal brukes til å surfe, og kanskje spille vanilla WoW. Tenker jeg ikke trenger noe store greier ettersom det er et 12 år gammelt spill.

– Ph1llemon

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s